avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoana in plus la intretinere nejustificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoana in plus la intretinere nejustificat

Buna seara, as dori daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. In vara am depus o cerere la administrator prin care solicitam scoaterea unei persoane de la plata cotelor de intretinere, lucru ce s-a intamplat. De curand, am observat la intretinere ca sunt trecute 3 persoane la apartamentul meu. Intreband pe administrator, am primit un raspuns de genul " ce vrei dom`le, cererea ta de scoatere de la intretinere nu continea cuvantul DEFINITIV!", mai mult, administratorul a inceput sa tipe si sa injure ca el are dreptate si ca asa se procedeaza si pot face ce vreau ca oricum raman cu intretinerea asa si daca il supar, ma trece in continuare 3 persoane la intretinere ( astfel a admis ca de fapt stie ca nu locuim 3 persoane). De asemenea, i-ar fi spus nu stiu ce vecina (si nici nu ma intereseaza care) cum ca ar fi vazut ea x persoane ca locuiesc la mine din cauza asta ar fi pus 3 persoane. Oricum nu e coerent....Intrebarea mea e urmatoarea: Exista ceva, o lege sau similar care sa reglementeze pe ce baza si in ce conditii administratorul poate trece la intretinere mai multe persoane????? :((Va rog sa ma ajutati ca deja simt ca......#-oX-(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 3 Februarie 2009
Se pare ca acesti administratori fac abuz si se comporta de parca ar fi "mosia lor".
Nu mai platiti nimic pana nu va scoate persoanele in plus si reclamati-l la politie, la administratia financiara si la protectia consumatorului.Faceti sesizari peste tot si probabil va vor fi de folos.Sunt chestiuni foarte greu de rezolvat.
Legi:
Lege nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
H.G. 400 din 02/04/2003 Norme metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 311 din 08/05/2003
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Va inteleg supararea. Ca sa inchideti discutia cu administratorul, intocmiti o noua cerere in care sa specificati si cuvantul magic "definitiv".
Acte normative:
- Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari;
- HG nr. 1.588 - Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 - publicata in M.Of. partea I nr. 43 din 18/01/2008 (art.17 (1), lit. r).
Aici pe forum mai este o postare asemanatoare, cititi, interesati-va ce s-a hotarat in AG referitor la scutirea persoanelor de la plata cheltuielilor pe persoana (daca nu ati participat la AG solicitati o copie a PV).
nu mai ..apelati atata la hotararile adunarii generale..exista lege si ea nu se discuta,iar activitatea asotiatiei se conduce dupa ce scrie in statutul asociatiei.Modificarea statutului se face in conformitate cu legislatia in vigoare,si se definitiveaza prin hot judecatoreasca...asa ca orice hotarare in afara legii si a statutului nu poate fi legala
Pentru a fi trecut cu persoane,trebuie o hotarare a comitetului executiv,care pe baza unor documente adauga sau scade persoane. In rest asta demonstreaza cum sunt conduse asociatiile..cat de mult se cunosc legile ..sicat abuz exista..
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
proprietaru, utilizator
Nu mai platiti nimic pana nu va scoate persoanele in plus si reclamati-l la politie, la administratia financiara si la protectia consumatorului.Faceti sesizari peste tot si probabil va vor fi de folos.Sunt chestiuni foarte greu de rezolvat.

domnule avocat, se pare ca nu ati citit legea 230/2007 si HG1588/2007 care specifica faptul ca proprietarul/locatarul care face contestatie este obligat sa-si plateasca cata de intretinere. contestatia se face in maxim 10 zile de la data afisarii ei la avizier la presedinte. administratorul este un angajat al blocului si poate fi destituit de comitetul executiv pentru abuzuri sau nereguli in administrare
domnule adrian,
odata ce ati facut cererea de scoatere de la intretinere (si nu ati specificat ca este pentru una sau mai multe luni), aceasta este facuta pe ntru o perioada nedeterminata si introducerea unei persoane la intretinere se face pe baza unei alte cereri catre asociatie. deci administratorul a comis un abuz. puteti face o sesizare la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari de la primaria de care apartineti, administratorul putind sa-si piarda autorizarea de la ei pentru abuzuri in administrarea condominiului. dar este important sa aveti acea contestatie si raspunsul comitetului executiv. ulterior puteti da in judecata asociatia de proprietari
ce contestatii...ce raspunsuri...sunt presedinti care te obliga sa depui contestatisa la cutia lui postala...si nu ti raspunde,si nici firmele ce administreaza nu se omoara cu raspunsurile,

Alte discuții în legătură

Asociatii bloc, reparatii citroen citroen 1. Seful comisiei de cenzori trebuie sa semneze toate documentele: contracte cu furnizorii de reparatii, cerere scoatere de la intretinere, contracte de munca ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil de la intretinere Andreea Ch Andreea Ch Am următoarea situație: copil de 1 an in prezent s-a trecut la intretinere in Septembrie (pe 11 Septembrie, mai exact) pentru luna August. Ulterior, după ce ... (vezi toată discuția)
Deturnare fonduri asociatie locatari dragosnicolae17 dragosnicolae17 Exista firme care pot verifica situatia de deturnare de fonduri dintr-o asociatie la cererea AG? (vezi toată discuția)