Am următoarea situație: copil de 1 an in prezent s-a trecut la intretinere in Septembrie (pe 11 Septembrie, mai exact) pentru luna August. Ulterior, după ce am întrebat asociația de proprietari, ni s-a spus ca nu s-a decis deocamdată nimic cu trecerea copiilor pana in 3 ani la cotele de intretinere. In luna Octombrie, pe 12, am făcut cerere de scoatere, dat fiind cele de mai sus. La avizier, copilul apare pus si pe luna Septembrie. Deci, nu s-a scos pe luna anterioară. Cand i-am zis administratorului, ne-a explicat ca adăugarea unei persoane pentru luna anterioară se face intr-adevăr pana in 14 ale lunii curente, dar in schimb pentru scoaterea ei, daca se face pe luna in curs cererea, abia luna viitoare nu va mai fi trecută. Este corect?
cyan
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Scoaterea de la intretinere a copiilor pana in 3 ani se face numai in baza unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor si nu in baza unei decizii a comitetului executiv.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Doamna, in Parlamentul Romaniei sunt multi naluci din fire care dupa ce ca dorm de-a adevaratele in banci si noi ii platim regeste, cand se trezesc ridica mana sa zica ceva. Cel de la pupitru il intreaba - ce-ai vrut sa zici dom' parlamentar?
Pai propun ca copii pana la trei(zeci) ani sa nu fie trecuti in evidenta asociatiei de proprietari, sa sporim natalitatea, bla, bla...
Pai sa votam propunerea ...
Iata "ecoul" acestui vot:
i] În urmă cu puţin timp a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, prin care se stabileşte ca toți copiii sub 3 ani să fie scoși de pe lista cheltuielilor de la asociațiile de proprietari. Actul intră în vigoare pe 22 aprilie 2017.
Iata ce a rezultat:
Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. La articolul 47, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin.(2), cu următorul cuprins:
(2) Asociațiile de proprietarib] pot hotărî/b] exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.
Asadar asociatiile de proproprietari p o t h o t a r i... Adica nu este o chestiune obligatorie. In fond, ce sa ne mai ascundem dupa cires, un bebelus produce mai mult gunoi menajer ca un adult - ca pana la urma, pe-aici se invart discutiile.
In mod normal aceste chestiuni se discuta in AG a membrilor. Asadar la viitoarea AG ridicati si sustineti aceasta problema.
Administratorul si conducerea as. prop. trebuie sa cunoasca aceste up-datari ale L 230 (chiar si altele), pentru a informa proprietarii care nu au acces la aceste informatii, sau "aud" la coltul blocului informatii denaturate.
Succes!
Cred ca nu m-am exprimat destul de clar: întrebarea mea este daca cererea pentru scoaterea de la intretinere făcută in luna curenta pana in data de 14 se ia in considerare pentru luna anterioară sau abia de luna viitoare. Asociația spune ca abia de luna viitoare se va scoate.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna,
As. prop. trebuie sa aiba un regulament in acest sens. Daca nu are, nici dvs. proprietarii si nici cei din conducere nu au idee de raspunsul corect.
Stiti bine ca evidenta as. prop. "merge" in urma cu o luna si cateva zile, insa, lunar, administratorul trebuie sa faca niste raportari la nr. de persoane curente, pana la sfrsitul lunii, asa ca dvs. proprietarii trebuie sa va exprimati intentia de a scoate sau de a majora nr. de persoane, inainte de inchiderea lunii.
Acum daca vorbim despre acel copil, este clar ca vorbim discutii. Asociatia dvs. nu a pus inca in discutie aplicarea scoaterii din evidenta a copiilor mai mici de 3 ani, asa ca despre ce sa mai vorbim?