avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este articolul din noua lege a asociațiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane?

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata cheltuielilor pe nr de persoane
multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:07, 11 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista niciun articol in L196/2018 care sa specifice scutirea copiilor sub 3 ani.

Posibilitatea scutirii a disparut odata cu intrarea in vigoare a L196/2018 si abrogarea L230/2007.

Singura scutire din L196/2018 priveste proprietarii de la parter/subsol/demisol/mezani/et.1 de la plata energiei electrice pentru functionarea ascensorului dar numai in baza unei hotarari adoptate in adunarea generala.

art.75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
(5) Prin excepție de la prevederile alin. (4), în baza hotărârii adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 67/2017 a fost abrogata o data cu disp L nr 230/2007
Facilitatea invocata de dv nu mai opereaza iar L nr 196/2018 prevede fara exceptie ca se introduc la plata toate persoanele indiferent de varsta care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in imobil
multumesc
Si in vechea legislatie, respectiva prevedere se lasa la mana Adunarii Generale a membrilor acesata problema, asa ca, la viitoarea AG a membrilor din asociatia dvs., sa fiti prezenta si sa solicitati sa se hotarasca intr-un fel - se scutesc sau nu de la plata cheltuielilor de intratinere pe persoana, copii pana in varsta de 3 ani.
Uitati-va si dvs. in legislatie si observati care sunt cheltuielile / persoana intr-o as. proprietari si faceti comparatia dintre un copil pana in varsta de 3 ani si un copil mai mare de 3 ani sau un adult. Atat va spun si judecati dvs.!
Succes!
Daca intr-o sedinta anterioara a AG s-a hotarat scoaterea de la intretinere a copiilor pana in 3 ani, aceasta hotarare mai poate fi respectata? Daca nu se introduc la intretinere, ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)