avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copii trecuti pe listele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copii trecuti pe listele de intretinere

Conform vechii legi abrogate de L196/2018 care intra de astazi in vigoare, copiii pana in 3 ani puteau fi exceptati de la plata intretinerii. Inteleg ca in legea noua nu mai exista o astfel de exceptie. Inseamna ca de acum incolo toti copiii, chiar si cei nou-nascuti, vor trebui sa fie trecuti pe listele de intretinere?
Cel mai recent răspuns: Bogdan_86 , utilizator 10:22, 30 Septembrie 2018
Legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari,in vigoare de la 22 aprilie 2017 până la 27 septembrie 2018, a fost abrogat prin Lege nr 196/2018.
Ca si concluzie, copiii trebuie introdusi pe listele de intretinere, indiferent de varsta, conform noii legi?
Daca da, incepand cu ce luna: septembrie sau octombrie?
In legislatia anterioara, pentru a NU trece copii pana in varsta de 3 ani, trebuia sa ai "ceva" scris/hotarat, fie in AG, fie in una din sedintele de Cex... fiindca legea anterioara nu obliga, doar "spunea" ca se poate face si altfel...

Referitor la noua lege, cel putin va spun din activitatea asociatiei noastre, vom continua sa exceptam la plata copii pana in varsta de 3 ani, fiindca avem o asemenea hotarare luata in AG si pusa in aplicare/practica de Cex.
Vedem ce se va intampla la urmatoarea AG de la inceputul anului viitor

In aceeasi situatie suntem si noi, adica exista hotarare de execpetare a copiilor pana in 3 ani de la plata intretinerii. Imi este teama ca daca vom continua cu exceptia, sa nu primim amenda ori ceva de genul.
Dar, noua lege nu cumva o abroga / este peste acea hotarare a AG?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut la întreținere carmencalineata carmencalineata Buna seara! Va rog sa.mi spuneti dacă e obligatoriu sa.mi treaca bebelusul la întreținere, daca asa scrie in lege sau ce pot face sa nu.l treaca timp de cei ... (vezi toată discuția)
Bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere Costache carmen Costache carmen Bună ziua eu știu ca, bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere. Eu m-am mutat de curand si administratorul imi spune ca trebuie sa bag ... (vezi toată discuția)