avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! În cazul în care eu ca persoana fizica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! În cazul în care eu ca persoana fizica vreau sa ...

Bună ziua!
În cazul în care eu ca persoana fizica vreau sa angajez o bona legal, sa ii ofer salariu ca și cum as fi angajatorul ei, cum trebuie să procedez?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 18 Decembrie 2020
Sunt doua posibilitati :
1. Fie puteti beneficia de prevederile Legii nr. 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă

2. Fie conform Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiuni legale - angajare bona persoana fizica de catre o alta persoana fizica andrada80 andrada80 Buna seara Am gasit pe forum un raspuns din 2012 prin care se spunea ca ar fi posibila incheierea unui contract de munca intre 2 persoane fizice. Intre ... (vezi toată discuția)
Vreau sa angajez pe cineva cu carte de munca dar nu am socitate. GAndrei GAndrei Exista vreo posibilitate legala sa pot angaja pe cineva care lucreaza pentru mine? Este vorba de o bona care sta cu copiii mei si m-a rugat sa ii fac carte de ... (vezi toată discuția)
Bona cu contract de munca nicoleta955 nicoleta955 Doresc sa mi se faca carte de munca . Lucrez ca bona la o persoana fizica, care are firma dar domeniul firmei este .... nu conteaza. Legal se poate intocmi ... (vezi toată discuția)