Ioana22p a scris:
... a renuntat la mostenirea mamei sale
Ioana22p a scris:
A renuntat in favoarea mamei lui .
!?! Nu pricep ...
Renunțarea se face numai DUPĂ decesul celui despre a cărui moștenire este vorba. (adică după decesul mamei, dacă ziceți că a renunțat la moștenirea mamei sale).
Or, dacă a renunțat la moștenirea mamei sale (ceea ce presupune că era decedată) atunci este
lipsit de sens să fi renunțat „în favoarea” mamei sale. Juridic este nonsens.
Iar în limbaj obișnuit: Păi, nu era deja îngropată? Cam ce folos ar fi avut ea la 2 m sub pământ!? (lăsând la o parte faptul că, în general, oamenii cred că renunță în favoarea te miri cui, iar în realitate constată că renunțarea n-a fost pentru cine s-a pregătit, ci pentru cine s-a nimerit).
Renunțarea profită celor care sunt în VIAȚĂ (și a căror cotă ar fi fost diminuată ca urmare a acceptării).
În speță, renunțarea unuia dintre copiii defunctei profită celuilalt. (Deocamdată ...).
Practic, dacă UNUL din cei DOI copii ai unui defunct renunță la moștenirea celui decedat, atunci este ca și cum am socoti că defunctul a avut UN SINGUR copil.
Renunțătorul este considerat că nu a fost niciodată moștenitor.
Nimeni nu ar trebui să semneze o declarație de renunțare mai înainte de a înțelege EFECTELE actului pe care îl semnează.
Ioana22p a scris:
Daca se poate eu as dori o discutie cu dumneavoastra in privat.
Datele mele sunt publice și nu am nimic împotrivă dacă dorește cineva să mă contacteze.