avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Emitere act aditional micsorare salarizare, fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Emitere act aditional micsorare salarizare, fara acordul meu.

Buna ziua,

Am in derulare un CIM nedeterminat cu un salariu de baza de 2893 lei.
Angajatorul doreste ca de la 01 ianuarie 2021, sa imi diminueze salariul, prin act adtional, fara a-mi schimba in niciun fel datele postului ( functie, loc de munca, atributii). Explicatia angajatoruilui este ca firma trece prin probleme financiare, acesta fiind in opinia lor o varianta de redresare economica.
Diminuarea salarizarii este propusa pentru toti angajatii care sunt incadrati pe studii superioare in cadrul firmei.
Se poate diminua incadrarea fara acordul scris al meu ? Poate angajatorul sa emita decizie de desfacere a contractului de munca daca nu sunt de acord sa semnez acest aditional ?
Multumesc de intelegere,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 23 Decembrie 2020
Nu se poate modifica salariul fara acordul dvs,decat in situatia in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
Buna dimineata,

O decizie de genul acesta, poate avea castig pentru angajator, la o eventuala actiune in instanta din partea mea, daca ar afecta mai multi angajati ?
Daca modificarea nu este ca urmare a unui act normativ sau ccm aplicabil , atunci angajatorul nu poate avea castig de cauza in situatia contestarii deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu danares1 danares1 Avem urmatoarea situatie: conducerea unei societati hotaraste dimiunarea salariului angajatilor cu x% pe o perioada nedeterminata din motive economice. 1. ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Hg privind salariul minim brut publicata in monitorul oficial Cornel  Vasile Cornel Vasile Hotărârea nr.23 din 22.01.2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată Act emis de: Guvernul Romaniei Act publicat ... (vezi toată discuția)