Am in derulare un CIM nedeterminat cu un salariu de baza de 2893 lei.
Angajatorul doreste ca de la 01 ianuarie 2021, sa imi diminueze salariul, prin act adtional, fara a-mi schimba in niciun fel datele postului ( functie, loc de munca, atributii). Explicatia angajatoruilui este ca firma trece prin probleme financiare, acesta fiind in opinia lor o varianta de redresare economica.
Diminuarea salarizarii este propusa pentru toti angajatii care sunt incadrati pe studii superioare in cadrul firmei.
Se poate diminua incadrarea fara acordul scris al meu ? Poate angajatorul sa emita decizie de desfacere a contractului de munca daca nu sunt de acord sa semnez acest aditional ?
Multumesc de intelegere,
Nu se poate modifica salariul fara acordul dvs,decat in situatia in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
Daca modificarea nu este ca urmare a unui act normativ sau ccm aplicabil , atunci angajatorul nu poate avea castig de cauza in situatia contestarii deciziei.
Diminuare salariu
danares1
Avem urmatoarea situatie: conducerea unei societati hotaraste dimiunarea salariului angajatilor cu x% pe o perioada nedeterminata din motive economice.
1. ... (vezi toată discuția)