Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni cu suspendare si 4 ani de probatiune.Acuma in ianuarie termin termenul de incercare.Eu in timpul acela am fost prins baut la volan.Am vreo sansa sa obtin cu suspendare daca o sa fiu judecat dupa ce se termin termenul de incercare?
Buna ziua! Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârșit o nouă infracțiune, descoperită până la împlinirea termenului și pentru care s-a pronunțat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă suspendarea și dispune executarea pedepsei.
Dacă infracțiunea ulterioară este săvârșită din culpă, instanța poate menține sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Sa cereti instantei sa va dea amenda penala, nu altceva. Succes!