avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! O intrebare scurta: Eu ca si adjudecator, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! O intrebare scurta: Eu ca si adjudecator, ce obligatii ...

Buna ziua! O intrebare scurta: Eu ca si adjudecator, ce obligatii am in legatura cu imobilul adjudecat?
Context: ma intereseaza sa achizitionez un imobil scos la licitatie publica din cauza faptului ca proprietarul nu a mai platit ratele la banca si acel imobil este acum executat silit. Proprietarul a adunat pe parcursul a mai multor ani multe datorii, respectiv catre asociatia de proprietari, catre primarie (impozite), catre firma de salubritate, gaze, curent... pe scurt, o mare bataie de cap. Am incercat sa ma interesez cat am putut si am aflat ca datoriile catre asociatia de proprietari trebuiesc platite din pretul de vanzare al imobilului (daca asociatia s-a inscris la masa credala) sau de la vechiul proprietar. Pe acelea inteleg ca nu trebuie eu sa le platesc, dar nu am gasit nicio baza legala pentru restul. Daca eu ma mut acolo si inchei contract cu firma de gaze, acea firma ma poate obliga sa platec datoriile vechiului proprietar?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:14, 24 Decembrie 2020
Ca regula, imobilul se vinde liber de sarcini. Toti creditorii trebuie sa se indrepte impotriva debitorului, a celui cu care au contractat. Domnia voastra sunteti adjudecatar, nu mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la plata intretinerii papadiouf papadiouf Buna ziua, in asociatia noastra avem urmatoarea speta: Proprietarul unui aparatament a luat imprumut de la banca garantat cu ipoteca.Nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)