avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... As vrea sa stiu ce contributii si cine le plătește?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

As vrea sa stiu ce contributii si cine le plătește?

Buna seara!
As vrea sa stiu ce contributii si cine le plătește într-un contract de prestări servicii cu salariul mai mare decât salariul minim pe economie între o persoană fizică și o instituție publică.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 28 Decembrie 2020
Intrebarea este stramb pusa,
insa se pare ca vorbiti de un contract de prestari servicii,
caz in care, ca pfa, incasati banii si va platiti darile.
Nu ma refeream la contract între pfa si instituție publică. O persoană fizică și instituție publică. Inteleg ca in cazul asta instituție plătește impozitul pe venit si sănătatea daca se depășește minimul pe economie.
Contract de prestări servicii intre o persoana fizica si o institutie publica?
Nu am auzit de asa ceva.
Poate conventie civila, in fine.
Ce prestati?
Servicii de curățenie. Lucrez la o i.i. cu contract individual de munca. Fac curat si la o primărie însă nu imi este clar în baza a ce contract. Nu imi este clar dacă este legal sau nu. Vreau sa stiu care ar fi firma legală în colaborarea cu primaria si ce obligații financiare are vis a vis de mine.
In contractul incheiat intre dvs si primarie nu scrie cine va face plata contributiilor ?

Alte discuții în legătură

Conventie civila consuela1069 consuela1069 se poate face coventie civila pentru administrator imobil si femeia de servici? (vezi toată discuția)
Contracte, plati si taxe pt angajarea de personal la asoc. de prop. MrCod MrCod Din legea 230/2007 si HG1588/2007, plus alte informatii de la ANAF, avem concluzia ca in situatia in care nu se lucreaza cu firme, o asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)
Infintare srl sau pfa pentru contabilitate asociatie de proprietari Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru a tine contabilitatea la o asociatie de proprietari ce imi recomandati sa imi infiintez: un SRL sau o PFA? Si as vrea sa imi spuneti si ce pasi ar ... (vezi toată discuția)