avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul nu dorește să respecte preavizul stipulat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul nu dorește să respecte preavizul stipulat în contract. Amenință cu solicitarea de despăgubiri pentru îmbunătățiri...

Avem următoarea situație. În luna iulie anul acesta am cumpărat o proprietate cu preluarea contractului de închiriere către o societate comercială, valabil până în octombrie 2021. La momentul respectiv, am verificat contractul încheiat de fostul proprietar la un avocat.
La sfârșitul lunii noiembrie chiriașul ne-a anunțat că dorește să încheie contractul de comun acord la 01.01.2021, ceea ce am refuzat, deoarece contractul prevede deja un preaviz de 90 de zile pt denunțare unilaterală, pt ambele părți. Acum chiriașul dorește să nu mai achite decât două luni de chirie. Insistă că în Codul Civil articolul 1825 termenul de preaviz este de 60 de zile. Termenul de 90 de zile preaviz fusese solicitat însă chiar de chiriaș, deoarece sunt înregistrați la Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar orice schimbare de sediu trebuie aprobată în prealabil.
De asemenea, amenință că va solicita recuperarea costurilor cu îmbunătățirile aduse proprietății (gard, poartă electrică, pavele), lucrări care nu s-au efectuat cu acordul nostru, noi nefiind proprietari la vremea respectivă (societatea se afla în spațiu din anul 2008). Menționez că de la preluarea contractului am achitat orice reparații au solicitat (de ex, la centrala termică).
Ce opțiuni avem în acest caz? Putem să le cerem să aducă proprietatea la starea inițială? Nu avem nevoie ca îmbunătățirile să rămână deoarece urmează să construim pe terenul respectiv și să reconfigurăm proprietatea.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
loria48, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:37, 24 Decembrie 2020
Mergeti cu contractul la avocat.
La proces va conta foarte mult contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?! ContSters433623 ContSters433623 Buna ziua, Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o ... (vezi toată discuția)
Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)