avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA cumpărături China
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA cumpărături China

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați prin a-mi spune care este valoarea cumpărăturilor din China, de exemplu, pentru care nu se plătește TVA. Mai bine spus, până la ce sumă produsele nu trec prin vamă?
Mulțumesc anticipat!
P. S. Am avut oribila surpriză să plătesc pentru niște nimicuri o mică avere...
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2020
johnnyrey, utilizator
Cel mai recent răspuns: B . Costel , utilizator 15:32, 27 Decembrie 2020
Conform legislației cumpărăturile din spațiul extracomunitar ( China ) sub 10 euro nu sunt supuse taxelor vamale . Cele peste 10 euro ( inclusiv transportul ) până la 150 euro sunt supuse plati de TVA , iar peste sunt supuse la plata TVA + taxe vamale . Acestea sunt taxele , dar obligatoriu toate mărfurile trec prin vama , unde se constata daca sunt purtătoare de taxe , sau încalcă alte legi .Sper ca am fost inteles .Importurile din UE nu sunt purtătoare de taxe , dar pot fi blocate daca se încalcă alte principii ( ex mărfuri contrafăcute).

johnnyrey a scris:

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați prin a-mi spune care este valoarea cumpărăturilor din China, de exemplu, pentru care nu se plătește TVA. Mai bine spus, până la ce sumă produsele nu trec prin vamă?
Mulțumesc anticipat!
P. S. Am avut oribila surpriză să plătesc pentru niște nimicuri o mică avere...

Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2020
B . Costel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Voi avea probleme la vama? Andrei13z Andrei13z Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China. Conform site-ului web customs.ro te interzisă introducerea în ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)