avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt pensionar din anul 2009. Din anul 2011, am lucrat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt pensionar din anul 2009. Din anul 2011, am lucrat . inital ...

Sunt pensionar din anul 2009. Din anul 2011, am lucrat . inital cu fractiune de timp 2h/ zi la firme cu capital privat. Ulterior, am ramas salariat, la societate cu capital privat, cu norma intreaga, adica 8 ore/zi. Am platite contributiile de pensie la zi. Ce sanse sunt sa-mi actualizez pensia in anul 2021 ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicamircea , utilizator 13:16, 28 Decembrie 2020
Duceți la casa de pensii de care aparțineți adeverința de la locul de munca de unde ați lucrat și de unde lucrați in prezent.
In acea adeverința trebuie trecută perioada lucrata de dumneavoastră in firma respectiva și faptul ca acea adeverința v-a fost eliberată spre a servi la recalcularea pensiei.
Împreuna cu adeverința/adeverințele depuneți și cerere de recalcularea pensiei.
Am colege care sunt pensionate,care lucrează și care își depun in fiecare an cerere de recalculare a pensiei.
Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor şi/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea drepturilor de pensie.
Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condiţiile legii.
Sumele rezultate în urma recalculării drepturilor de pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea.
[ link extern ] /
Va multumesc, tuturor pentru promptitudinea cu care m-ati ajutat. Sa aveti un An Nou cu sanatate si bucurii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie vicamircea vicamircea Sunt pensionar din anul 2009. Între timp am făcut contracte cu societăţi comerciale cu capital privat, pentru 2 ore/zi. Aceste firme au plătit pentru mine ... (vezi toată discuția)
Casa de pensie tudosevictorel tudosevictorel Sunt pensionat la limita de varsta din 2015 si din octombrie 2018 m-am angajat cu contract de munca pe o perioadă nedeterminată. Trebuie sa anunt casa de ... (vezi toată discuția)
Pensia mamei mele ContSters278009 ContSters278009 Am trimis la casa de pensii judeteana, adeverinte si cerere de recalculare a pensiei mamei mele in varsta de 70 de ani, deoarece am studiat buletinul de calcul ... (vezi toată discuția)