avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 330/2009 privind salarizarea unitara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 330/2009 privind salarizarea unitara

Buna ziua,
In data de 27.11.2009 am primit confirmare titlului de doctor. Lucrez intr-o institutie bugetara si conform contractului colectiv am dreptul la un spor de doctorat de15 %. Am depus cerere de acodarea a acestui spor in data de 15.12.2009.
Conform noii legi privind salarizarea mi se va acorda acest spor incepand cu ianuarie 2010? Trebuie sa mentionez ca pe langa salariul de baza mai beneficiez de un spor de 15 % de vechime, si un spor de 5 % deorece lucrez intr-un laborator acreditat RENAR.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul d-voastra!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 00:35, 3 Ianuarie 2010
Conform noii legii a salarizarii, suma sporurilor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30% din salariul de baza.
LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 1
(1) Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea unui sistem unitar de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar plătit din bugetul general consolidat al statului.
(2) Începând cu data intrării în vigoare, în tot sau în parte, a prezentei legi, drepturile salariale ale personalului prevăzut la alin. (1) sunt şi rămân în mod exclusiv cele prevăzute în prezenta lege.
La fiecare anexa cu grilele de salarizare din lege este prevazuta o nota care detaliaza din ce se va compune noul salariu de baza din 2010 (salariu de incadrare avut+sporul de stabilitate+sporul de dispozitiv+sporul de vechime în muncă etc.)
Daca nota din anexa dupa care veti fi reincadrat si salarizat prevede si sporul de doctorat, in noul salariu de baza va fi inclus si echivalentul a 15% pentru doctorat, daca nu....:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea cu salariul minim remuss remuss Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporul de vechime nicolas1982 nicolas1982 va rog sa imi spune-ti daca sporul de vechime, conform legi 284/2010, face parte din salariul de baza si daca da atunci cum se stabileste sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Noua lege a salarizarii ANAMARIA11 ANAMARIA11 cum se calculeaza salariile in anul 2012 dupa noua lege a salarizarii (vezi toată discuția)