avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!După 23 de ani de căsnicie vreau sa bag ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!După 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!Locuiesc ...

Bună ziua!După 23 de ani de căsnicie vreau sa bag divort!Locuiesc de 23 de ani aici ,locuinta fiind a socrilor ,socrii sunt decedati si dupa decesul soacrei am facut taxa de mostenire ,mostenitor fiind sotul meu!Tin sa mentionez ca in cei 23 de ani aici am muncit si investit alaturi de el.El acum dupa moartea mamei lui imi spune sa plec ca este casa lui ..etc.Avem si o fata de 14 ani.Eu nu pot pleca de langa copil.Cum sa procedez?pot baga divort si sa locuiesc in casa unde am investit 23 de ani?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 8 Ianuarie 2021

Lore44 a scris:



.si cand aud ca nu am dreptul ma ia greata...


Incercati cu lamaie, poate trece.

Cu martori si acte doveditoare toata casa moe imi revine...mie si copiilor

Ar fi posibila si varianta asta, dar numai in situatia in care ar crapa pana la divort, altfel, nu, cu toti martorii din lume,

Puteti sta in casa pana la divort, apoi poate cere evacuarea dvs, dar si dvs puteti cere in instanta sa se constate ca aveti un drept de creanta asupra bunului sau propriu si sa cereti un drept de retentie asupra imobilului pana va da banii, Dar ramane de vazut ce veti obtine si in ce conditii. Veti cere sa se constate si ca datoria e comuna si ca o platiti singura.
Daca instanta constata ca aveti un drept de creanta si suma ce trebuie sa o recuperati e mare si il executati silit imobiliar, puteti adjudeca in contul creantei si sa ii dati diferenta, numai asa casa va putea fi a dvs.
Ca idee, aveti nvoie de un avocat pentru toate astea. Pana una, alta si sa va explice pe indelete, care e treaba cu drepturile.

Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pentru obligația de a părăsi casa iulianpinzaru iulianpinzaru Ce lege oferă dreptate soțului, și care este penalizarea soției, în cazul în care soțul este dat afara din casa unde a locuit cu soția copilul și ... (vezi toată discuția)
Drepturi Vasile rodica Vasile rodica Bună ziua. Locuiesc cu soțul și cei doi copii în casa socrilor, pe care am renovat o și am și construit casă și anexe. La moartea socrului la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj - apartament proprietate a unuia dintre soti adi2369 adi2369 buna ziua am o intrebare,sunt casatorit din 2005,am un baietel de 7 ani,vreau sa divortez si as vreau sa stiu ce drepturi am avand in vedere ca sotia are casa ... (vezi toată discuția)