avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de funcții la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de funcții la stat

Buna seara .
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea situație in care ma aflu :ocupația mea este de farmacist și in luna Noiembrie in acest an am luat examenul de intrare in rezidentiat specializarea farmacie generală ,am ales centrul universitar de pregatire Sibiu, urmând ca de la 1 Ianuarie sa încep un contract de munca cu Spitalul Clinic Județean de Urgenta Sibiu pe o perioada de 3 ani timp de munca 7 ore pe zi cu funcția de farmacist rezident . Eu momentan sint angajata ca farmacist tot in farmacie de spital , dar pe județul Valcea
.Întrebarea mea este dacă este legal sa am doua CIM uri valabile, cumva pe aceeași funcție (farmacist, respectiv farmacist rezident ) , ambele la stat? Urmează sa reduc norma la 4 ore la contractul de la spitalul Vl și sa rămân cu funcția de baza declarată la Spitalul Sibiu .Dar, nu știu dacă legal am dreptul la acest cumul de funcții la stat .
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
nicoletacialacu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 29 Decembrie 2020
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati ESTITINA ESTITINA Buna ziua As dori sa aflu daca un asistent medical sef cu norma intreaga poate sa si pastreze atit functia cit si norma intreaga dupa terminarea facultatii de ... (vezi toată discuția)
Pot fi angajat la o firma si administrator la alta in acelasi timp sorinvilcea sorinvilcea Buna ziua, As dori sa stiu daca pot fi angajat full-time la o firma (8 ore/zi) si daca in acelasi timp pot fi administrator la o alta firma dar cu jumatate ... (vezi toată discuția)
Munca part-time ionutz_macovei ionutz_macovei buna ziua! vreau sa va intreb, daca eu sunt medic rezident intr-un spital si mai lucrez part-time la o alta societate ,dar in alt domeniu,legea imi ... (vezi toată discuția)