avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorţ părinţi. Cum lasă casa copiilor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorţ părinţi. Cum lasă casa copiilor.

Bună ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră, a celor care cunoaşteţi, pentru a-mi lămuri anumite lucruri. Situaţia mea: Familie alcătuită din 4 persoane, 2 părinţi şi 2 copii. Eu sunt unul dintre copii, am 22 de ani iar sora mea are 18. Părinţii noştri doresc să divorţeze însă ei doresc ca locuinţa să rămână intactă, vor să o facă pe cale amiabilă şi casa să rămână nouă, celor 2 copii, amândurora, nu doar unuia dintre noi. Aş dori să îmi spuneţi cam care ar fi procedura notarială în acest sens ca ei să cedeze totul în favoarea noastră, a celor 2 copii, şi care sunt opţiunile pe care ei le pot alege. De exemplu ei ne pot da nouă casa având în continuare dreptul să locuiască acolo sau să vină oricând au nevoie? Aş dori să-mi spuneţi toate variantele posibile, inclusiv daca se va ajunge ca divorţul să aibă loc în instanţă. Parcă văd că acolo se va ajunge şi casa va ajunge să se împartă şi să se vândă. Nu aş dori ca acest lucru să se întâmple pentru ca sora mea locuieşte în acea casă şi aşa vreau să şi rămână, nu e vorba că am eu pretenţii la bunuri. Mulţumesc şi aştept răpunsurile care să mă lămurească. :)
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
User1234598, utilizator
Cel mai recent răspuns: User1234598 , utilizator 16:19, 29 Decembrie 2020
Se poate cum vreți.
Mergeti la notar ca sa va explice variantele ca sa vedeți dacă va intelegeti.
Sa va dea si un drept de contract.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
fara legatura cu divortul, v-o poate dona amandurora la notar si sa isi pastreze drept de uz viager.
ei ar avea unde sa stea separat ?
"pentru ca sora mea locuieşte în acea casă şi aşa vreau să şi rămână, nu e vorba că am eu pretenţii la bunuri."

Păi aveti sau nu? Va intereseaza ca părinții să vă dea si dvs sau doar surorii?

Dacă este ca locuința sa ramana amandurora, părinții va pot dona imobilul dvs si surorii in cote egale de 1/2, cu rezerva dreptul de uzufruct viager.
La divorț nu o sa mai fie partajat, pentu că imobilul nu va mai fi proprietatea părinților

raluk0207, utilizator
Vă poate dona casa la amândoi 50/50% și fără să divorțeze vreodată. Iar daca divorțează, nu vor mai avea lucruri de partajat, și vor putea face divorțul la notar.
Mulţumesc pentru răspuns.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se poate cum vreți.
Mergeti la notar ca sa va explice variantele ca sa vedeți dacă va intelegeti.
Sa va dea si un drept de contract.

Alte discuții în legătură

Mostenire moise_anca moise_anca Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca casa parinteasca pe fiica lor in baza unui contract de intretinere(asa au fost sfatuiti la notar).Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cât de sigură este oferta donație și acceptarea ... AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea ... (vezi toată discuția)
Neintelegere partaj raluca1988 raluca1988 Buna ziua,am nevoie de niste informatii legate de partajul care se desfasoara intre parintii mei.Situatia este urmatoare:Au divortat acum 4-5 ani de zile iar ... (vezi toată discuția)