avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Parintii mei vor sa treaca casa parinteasca pe fiica lor in baza unui contract de intretinere(asa au fost sfatuiti la notar).Intrebarea este daca se poate sa treaca numai pe fiica casa(fara sotul acesteia)??? pt. ca se gandesc ei pe viitor daca s-ar ajunge la un divort sa nu trebuiasca sa imparta cu sotul mostenirea. Mentionez ca fiica si sotul ei sunt casatoriti legal de 8 ani si au 2 copii minori.
Dvs sunteți sora? Dacă sunteți de acord, ii poate dona.
uzufrucutuarii nu au un drept de proprietate, ci au doar dreptul de a locui in imobilul respectiv. daca nudul proprietar doreste sa instraineze nuda proprietate, o poate face , chiar si fara acceptul uzufructuarilor . trebuie doar sa gaseasca un cumparator care ar dori sa cumpere in astfel de conditii.

cei doi sotii ar putea opta pt conventia matrimoniala a separatiei de bunuri .. binenteles, daca amandoi sotii doresc acest lucru. si at imobilul respectiv ar ramane in proprietatea exclusiva a suroriii dvs., in cazul unui divort.

sau, se poate face un act de donatie, doar catre sora dvs. , ( excluzandu-l deci pe sotul dansei ) . iar dvs trebuie sa semnati ca sunteti de acord cu aceasta donatie. sau, daca parintii detin si alte bunuri , va pot dona si dvs respectivele bunuri, si la notar veti da o declaratie precum ca sunteti de acord cu donatia facuta surorii dvs exclusiv, si ca ati primit si dvs de la parinti , bunuri de aceeasi valoare cu cea a bunului donat catre sora dvs.
Doar daca astea sunt adevarate.
Inainte sa semneze ceva. trebuie sa inteleaga ambele parti ce act e, ce drepturi si obligatii au etc. Si daca e acty de intretinere, tot donatie pare a fi. Nu e mostenire. Si daca in baza acelui act avea de prestat anumite sarcini care presupun si bani, care bani vor fi dintre ai sotilor comuni, atunci se schimba efectele actuljui la partaj...
De aceea, ca face donatie sau intretinere, trebuie sa vada ce efecte viitoare ar putea avea actul in cateva situatii cheie. Si trebuie ca si cauza unui astfel de act sa fie legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie olteandenisa olteandenisa O persoană fizică poate dona un imobil bun propriu , încheia un act notarial(autentic) ca și donator , în favoarea doar unuia dintre soți , ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)