avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima Buna seara. Am fost implicat intr ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima Buna seara. Am fost implicat intr un accident ...

Accident cu victima
Buna seara. Am fost implicat intr un accident rutier in urma careia o persoana care traversa strada neregulamentar a fost acrosata si lovita destul de puternic alegandu se cu fractura de bazin si de genunchi. Am fost testati atat eu ca sofer cat si victima cu aparatul etilotest in urma caruia rezultatele au fost 0.00 la mine si 0.23 la victima. Am mers la politie unde s a intocmit procesul verbal de constatare dupa care, desi rezultatul meu a fost de 0.00, am fost dus la spital ptr probe biologice. Mentionez ca mi s a luat 1 singura proba de sange si asta la 2h dupa eveniment. Apoi am fost lasat sa merg acasa fara vreo amenda sau sa mi se retina permisul. Dupa 2 saptamani mi a venit rezultatul la probe......0.01....stiu ca nu exista toleranta la alcool si ptr ca mi s a luat 1 singura proba nici nu pot cere recalculare....e normala aceasta situatie? La ce sa ma astept?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:59, 13 Ianuarie 2021
Ioan Ciobanu a scris:

Etilotestul este un mijloc care sesizează prezența alcooului în aerul expirat. Etilotestul nefiind un mijloc de măsurare verificat metrologic nu stabileste valoarea imbibației alcoolice în aerul expirat, ci numai prezența alcoolului.. După 2 ore s-a recoltat o probă de sânge și s-a stabilit o alcoolemie de 0,01 alcoolemie. Cu alte cuvinte, alcoolemia în 2 ore a crescut de la zero la 0,01, ceea ce dovedeste ca Dvs. nu va aflati sub inflenta bauturilor alcoolice. . Minima diferență dintre cele 2 valori ale alcoolemiei se datorează abaterilor de determinare prin 2 metode diferite a alcoolemiei.. Cu toate că nu este legiferată aceste abateri de măsurare ele există și ar trebui să fie luate în considerare.
Nu am detailat opinia mea pentru că opiniile mele sunt caracterizate de unii colegi prin cuvinte nu prea academice.
Colegii forumisti care doresc sa explicitez opinia mea sunt rugați să ma contacteze prin mesaj privat.
ing. Ioan Ciobanu

Daca "minima diferență dintre cele 2 valori ale alcoolemiei se datorează abaterilor de determinare prin 2 metode diferite a alcoolemiei", cum s-a putut determina (masura) prima data, din moment ce ati scris ca "Etilotestul este un mijloc care sesizează prezența alcooului în aerul expirat. Etilotestul nefiind un mijloc de măsurare verificat metrologic nu stabileste valoarea imbibației alcoolice în aerul expirat, ci numai prezența alcoolului.. ?

Cum poate un aparat care doar sesizeaza sa si determine in acelasi timp valoarea alcoolemiei ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest Utilizatoran2015 Utilizatoran2015 In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool? (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Adriana1235 Adriana1235 Buna ziua!Sotul meu a facut o gafa colosala...am mers la un gratar in familie si a vrut sa mute masina undeva la umbra..ea fiind in drum(pe un drum ... (vezi toată discuția)