suparattul, buna din nou. Intr-adevar, cercetarile au durat enorm pentru un caz care nu necesita atata timp, fiind unul cat se poate de uzual , ca sa ma exprim asa. E bine totusi ca nu au uitat cu desavarsire de el. Acum, ca v-au trimis si solutia, puteti sa va adresati instantei cu o plangere impotriva rezolutiei procurorului, in temeiul Art. 278 indice 1 .
Consider ca e pacat sa se tergiverseze atata un doasar, mai ales ca o pedeapsa este cu mult mai eficienta atunci cand este aplicata cat mai aproape de momentul comiterii infractiunii. Cu cat timpul trece , se stie ca se pot pierde sau deteriora si probele , iar infractorul, in acest timp, s-ar fi putut chiar indrepta, cine stie. De aceea exista si institutiile prescriptiei raspunderii penale si a prescriptiei executarii pedepsei, deoarece legiuitorul aconsiderat ca, daca in intervalul de timp fixat de la momentul curegerii acestor termene si pana la implinirea lor, daca infractorul nu a mai comis noi acte antisociale, este posibil ca el sa fi avut o conduita buna n societate, sa se fi reeducat, astfel incat , aplicarea pedepsei sadevina inutila.
Imi pare rau ca s-a intamplat asa insa, este posibil sa aveti castig de cauza , sa uzati de toate caile de atac pe care legea vi e mai pune la dispozitie, asa incat, chiar si daca soutia instantei va va nemultumi, puteti face recurs, in temeiul art 278 indice 1, alin 8, lit a si b Bafta!
Buna seara. Din pacate, Codul de procedura penala, prevede etapele ce trebuie urmate in cazul in care exista nemultumiri fata de solutia data de procurorul care se ocupa de caz. Asa fiind, impotriva masurilor luate sau actelor efectuate de procuror se face plangere la prim procurorul parchetului . Daca plangerea a fost respinsa , persoanele interesate pot face , in termen de 2 0 de zile de la comunicarea solutiei date de prim procuror, plangere la judecatorul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima nstanta. Plangerea la instanta se face si in cazul in care prim procurorul nu a solutionat plangerea in termenul de 20 de zile, cat este prevazut in art . 277 C. pr. pen.