Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.Sunt functionar public de 15 ani.Din anul 2014 am fost numit prin dispozitie a directorului inlocuitor al sefului de serviciu. In luna noiembrie 2020 am depus cerere prin care am anuntat conducerea că datorita unor probleme de sanatate nu mai doresc sa fiu sef de serviciu incepand cu 01.01.2021. Desi a trecut mai mult de o luna de la data depunerii cererii nu am primit nici un raspuns si nici dispozitia prin care am fost numit nu si-a incetat aplicabilitatea. Va rog sa imi precizati care sunt pasii de urmat in cazul in care seful de serviciu doreste concediu .Ma poate obliga directorul sa semnez inlocuirea acestuia( avand in vedere cererea mea de renuntare). Ce se poate face in acst caz pentru evitarea unei situatii conflictuale cu conducerea.
Din pacate daca primiti dispozitia de inlocuire sunteti obligat sa o aduceti la indeplinire. In schimb daca in prezent ocupati functia de sef serviciu, iar acest post banuiesc ca exista in organigrama institutiei, puteti beneficia si de salariul aferent functiei de sef. Daca insa il veti inlocui pe sef pe perioada cat acesta lipseste-concediu, invoiri- o veti face pe gartis, in sensul ca nu veti fi remunerat si cu salariul acestuia pe perioada concediului acestuia.