avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Familie cu recent pozitiv
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Familie cu recent pozitiv

Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa cu acordul medicului de familie dupa 14 zile, fara retestare. Toti muncim de acasa deci nu e problema de angajator ci doar de mers la farmacie, cumparaturi. Unul dintre membrii familiei anterior negativi a iesit pozitiv, acum in Ianuarie. Intrebarea mea este se prelungeste carantinarea cu 14 zile pentru toti membrii familiei, inclusiv cei trecuti prin boala de curand (care desi sunt contacti recenti se presupune ca ar fi imuni, lucru care se poate dovedi cu test de anticorpi). Teoretic cei trecuti prin bloala ar trebui sa nu mai fie contagiosi. Mai mentionez faptul ca stam in case separate in aceeasi curte (aceeasi adresa) fata de persoana recent pozitiva.
Cel mai recent răspuns: Adrian_Ilie_Argesanu , utilizator 16:06, 10 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ce doriți dvs. sa aflați este valabil doar dacă ați respectat protocolul. Dacă cei doi cu test pozitiv sunt în evidența celor de la DSP și li s-a emis decizia de izolare, da, după cele 14 zile nu mai pot fi carantinati pe o perioada de 90 de zile, calculate fata de ultima zi de izolare scrisa în decizia DSP.

Adică, dacă ultima zi de izolare, de exemplu, a fost 20 decembrie, atunci cei doi nu mai pot fi carantinati (chiar dacă i-ar declara cineva drept contacti) pana pe 20 martie.


Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
latka, moderator
Mea culpa, rectific, 90 de zile sunt de la data efectuarii acelui test Covid-19 si sa nu fii in intervalul de 14 zile de dupa:
[ link extern ]
Modificare art 3 din Hot. 36 din 2020 "
"(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art.2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.
(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului. "
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
latka, moderator
Multumesc pentru raspuns, a fost o perioada atipica pentru noi, sfaturile dumneavoastra ne-au ajutat mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. aceasta lege din 4.12.2020, art.3 hotărârea comitetului ... Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua. Aceasta lege din 4.12.2020, Art.3 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)