avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara.As dori sa stiu daca pot cumula pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara.As dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu ...

Buna seara.As dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu anticipat partiala cu salariu la privat. Stiu ca legea 119/2010 spune ca pensiile de serviciu anticipate si anticipat partiale devin pensii de limita de varsta. Nu stiu ,insa , daca exista modificari recente la aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: OanaLora , utilizator 13:58, 3 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 223/2015
Art.15
Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată;
c) anticipată parțială.

Art.76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;

Se deduce din cele de mai sus.
Buna ziua. Dar in sectorul bugetar mai pot lucra?
Da, puteti lucra si in sectorul bugetar.
Multumesc.
Buna ziua. As dori sa va intreb daca este valabila ,in continuare , posibilitatea de a lucra cu contract ,noi ,pensionarii militari cu pensie anticipat partiala. Datorita ultimei ordonante de urg data ,nu mai stim exact cum se poate. Unii zic ca nu mai putem lucra nici macar in privat( ca la stat nu se mai poate) , altii zic ca da.

Alte discuții în legătură

Beneficiez de pensie de serviciu, anticipată partială (fost cadru ... Robert Negru Robert Negru Beneficiez de pensie de serviciu,anticipată partială(fost cadru militar).Mă pot încadra în muncă în sectorul bugetar,fără a fi obligat să renunț la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca olimpiastanca olimpiastanca In cazul in care beneficiez de pensie limita de varsta ca fost ofiter de politie, mai pot sa ma angajez la o institutie de stat si sa beneficiez si de salariu ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, ma pot angaja? liviudorel liviudorel Sunt pensionar militar;mai pot fi angajat cu carte de munca ?pensie 3200 ron.am 49 de ani apt din pct de vedere medical. (vezi toată discuția)