avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... apartenenta politica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

apartenenta politica

Un angajat contractual al unei primarii poate sa fie membru al vreunui partid politic???
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 30 Decembrie 2009
Da, poate sa fie membru al unui partid politic.
Functionarul public poate fi membru de partid.
La incompatibilitati exista functia de conducere in vreun partid. Daca e simplu membru, e ok.
Da,functionarul public poate fi membru de partid, dar nu poate ocupa o functie de conducere in organizatia de partid, deoarece apare incompatibilitatea prevazuta de lege.
.
~ Conținut șters la cerere ~
Functionarii publici pot fi membrii unui partid politic cu exceptia functionarilor cu statut special(ex: politisti , comisari ai Garzii Financiare , inspectori ai Agentiei Nationale pentru Integritate etc)
B-)

Alte discuții în legătură

Este situatie de incompatibilitate? totoracristian totoracristian Un functionar public poate fi si secretar al unui departament juridic din cadrul unui partid politic ? Precizez ca este functionar public cu statut special si ... (vezi toată discuția)
Membru al unui partid politic rabdatoare rabdatoare sint functionar public de executie, am nevoie de o schimbare, doresc sa ma inscriu intr-un partid politic .......ca un simplu membru, functia publica imi ... (vezi toată discuția)
Funcționar public, membru de partid? Alexandru2018 Alexandru2018 Dacă ești funcționar public pe o funcție de execuție poți sau nu sa faci parte ca un simplu membru in vreun partid politic ? (vezi toată discuția)