avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act ...

A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act de proprietate din 1949, inainte de colectivizare, incepand din 1992 solicita reconstituirea de proprietate. Detin o procura speciala de reprezentare in procese si un contract de cesionare drepturi litigioase (deoarece nu exista o forma legala de trasfer de proprietate). In urma proceselor civile, am o validare pentru drept de proprietate (pe numele A si B, deoarece numai ei au dreptul de reconstituire) dar nu mi s-a dat teren de la ADS. Intrebarea este, daca A sau B decedeaza ce forma legala de transfer de proprietate pot gasi?
Din studiul legislatiei privind contractul de vanzare cumparare ar trebui, pe langa actul de proprietate sa detina A si B in fizic teren pentru a se perfecta un astfel de document iar pana la punerea in posesie de catre ADS, numai A si B, au dreptul.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
Mishu B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mishu B , utilizator 14:46, 5 Ianuarie 2021
A si B au copii, sunt casatoriti, mai au parinti in viata?
A mama si B fiica, mostenitori dupa tata, A a decedat! B este casatorita, dar A si B ar fi vrut sa-mi faca contract de vanzare cumparare dar, legal, nu era si nu este posibil.
Ar fi putut sa va lase un testament pentru terenul respectiv.
Acum....
A si B nu pot instraina terenul deoarece prin cesiunea drepturilor litigioase au instrainat dreptul la teren, dar toate cheltuielile efectuate cu procese, acte nu stiu cum as putea pune in executare statul roman ( in numele lui A si B?) si nicidecum nu se pune problema, deoarece am si discutat cu B si daca gasesc solutii semneaza dar oare cum este mai bine, sa deschida mostenirea pentru A dupa care sa faca testament? Se mai pune problema dupa aceste demersuri sa se mai revendica terenul? deoarece dupa legislatie numai A si B au dreptul la reconstituire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren markus-gend markus-gend Bună ziua, Am și eu o speță destul de complicată care își caută rezolvarea, sper să îmi puteți acorda sprijinul dumneavoastră. X și Y se ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate de unul din cei cinci mostenitori in indiviziune pe act szabo doinita doina szabo doinita doina in anul 1945 bunicei mele i s-au expropriat 48 ha teren prin decretul 83/1949. in urma unui proces la legea 18/1991 s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare/ cumparare teren intravilan adrianlutea adrianlutea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Am gasit recent un act de vanzare/cumparare, in care tatal meu a cumparat o suprafata de teren intravilan Cum fac sa intru ... (vezi toată discuția)