A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act de proprietate din 1949, inainte de colectivizare, incepand din 1992 solicita reconstituirea de proprietate. Detin o procura speciala de reprezentare in procese si un contract de cesionare drepturi litigioase (deoarece nu exista o forma legala de trasfer de proprietate). In urma proceselor civile, am o validare pentru drept de proprietate (pe numele A si B, deoarece numai ei au dreptul de reconstituire) dar nu mi s-a dat teren de la ADS. Intrebarea este, daca A sau B decedeaza ce forma legala de transfer de proprietate pot gasi?
Din studiul legislatiei privind contractul de vanzare cumparare ar trebui, pe langa actul de proprietate sa detina A si B in fizic teren pentru a se perfecta un astfel de document iar pana la punerea in posesie de catre ADS, numai A si B, au dreptul.
A mama si B fiica, mostenitori dupa tata, A a decedat! B este casatorita, dar A si B ar fi vrut sa-mi faca contract de vanzare cumparare dar, legal, nu era si nu este posibil.
A si B nu pot instraina terenul deoarece prin cesiunea drepturilor litigioase au instrainat dreptul la teren, dar toate cheltuielile efectuate cu procese, acte nu stiu cum as putea pune in executare statul roman ( in numele lui A si B?) si nicidecum nu se pune problema, deoarece am si discutat cu B si daca gasesc solutii semneaza dar oare cum este mai bine, sa deschida mostenirea pentru A dupa care sa faca testament? Se mai pune problema dupa aceste demersuri sa se mai revendica terenul? deoarece dupa legislatie numai A si B au dreptul la reconstituire