avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de mandat in constructii scutit de CASS si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de mandat in constructii scutit de CASS si CAS redus?

Contract de mandat in constructii scutit de CASS si CAS redus? prin Legea 296/2020?

Sa intelegem din modificarile aduse de L 296/2020 ca inclusiv la contractele de mandat in constructii se aplica facilitati fiscale, respectiv nu platesc contributia la sanatate si CAS va fi redus?

Pana acum mentiona clar in baza contractelor individuale de munca si la mandat in constructii acordam doar facilitatea la impozit, acum trebuie sa modificam cu ianuarie 2021 sa acordam si la veniturile asimilate, respectiv mandat, internship, etc?
Cod Fiscal

Art. 154: Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate
r)persoanele fizice pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor de la angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii şi se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5. Prevederea se aplică până la data de 31 decembrie 2028 inclusiv.

Art. 138^1: Prevederi speciale pentru domeniul construcţiilor
(1)Pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, de la angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii şi se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuţiei de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) se reduce cu 3,75 puncte procentuale. Prevederea se aplică până la data de 31 decembrie 2028.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contract de mandate in constructii scutit de cass si cas redus? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Contract de mandate in constructii scutit de CASS si CAS redus? prin Legea 296/2020? Sa intelegem din modificarile aduse de L 296/2020 ca inclusiv la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, este adevarat ca pentru cei care lucrează în domeniul ... Florin251 Florin251 Buna seara, este adevarat ca pentru cei care lucrează în domeniul construcțiilor sa sistat plata contribuțiilor la pilonul 2 de pensii? (vezi toată discuția)
As avea o intrebare referitoare la noul cod fiscal. Constantin1979 Constantin1979 Buna ziua, As avea o intrebare referitoare la noul cod fiscal, articolul 76 litera R: \"persoanele fizice pentru veniturile din salarii si asimilate ... (vezi toată discuția)