avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silită pentru o presupusă neplată a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silită pentru o presupusă neplată a pensiei de întreținere

Buna seara.Aș avea nevoie de un sfat.Speța e urmatoarea:sunt divorțat,am o fetita si contributia mea la cresterea si educarea ei este de 600 de lei lunar.Dupa divort ,eu si fosta soție am hotărât sa ne împacam și am trait toți trei,ca o familie, inca aproximativ 14 luni dupa care ne-am separat din nou.Bineânțeles ca in perioada cât am locuit impreuna nu am plătit pensia de întreținere pentru ca ma ocupam personal sa îi asigur copilului tot ce îi era necesar.La o luna dupa noua separare m-am trezit cu executare silita pe salariu întrucât nu platisem pensia de întreținere pe acele 14 luni cat am locuit împreună.Am făcut contestație la executare si,cu toate ca am demonstrat cu martori si înscrisuri ca am locuit împreuna ,ba chiar si fosta sotie a recunoscut cateva luni ,mi-a fost respinsă contestația.Credeți ca mai are rost sa fac apel și sa merg mai departe sau ar fi cazul sa ma opresc ?As mai putea sa mai fac ceva sa demonstrez ca aceasta poprire e ilegala si a fost facut prin inducere in eroare? Am evitat sa fac plângere penală gândindu-ma că e totuși mama copilului meu.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
Typhoon75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Typhoon75 , utilizator 10:54, 10 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as opina in a merge in apel mai ales daca aveti probe in sensul locuirii si gospodaririi impreuna.

Care a fost motivatia instantei?
Doar avocatul care Va studia hotărârea primei instanțe poate aprecia asupra șanselor într-o eventuală cale de atac.In mod normal ar trebui să formulati apel dar doar după consultarea unui av .Succes.
Inca nu a fost redactata hotararea,m-am uitat pe portal si am vazut hotararea pe scurt:admite in parte contestatia la executare in ceea ce priveste incheierea, si tariful executorului,le inlocuieste sume mai mici dupa care respinge contestatia ca neantemeiata...

Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie RIoan RIoan Procesul meu de divort a parcurs etapele fond, apel si recurs. Acum am o hotarare irevocabila, insa nu inteleg cum opereaza ea asupra obligatiilor mele ... (vezi toată discuția)
Intampinare executare silita pensie alimentara ?????/ ovidiucuculici ovidiucuculici in data de 17 aprilie in urma hot de divort , cei doi copii pe care ii am au fost incred fostei mele sotii ...... de atunci si pana in prezent am locuit ... (vezi toată discuția)