avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea datoriilor aferente PFA-ul defunctului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea datoriilor aferente PFA-ul defunctului solutii:

Buna ziua si la multi ani tuturor membrilor acestei comunitati.

As dori cateva sfaturi in privinta situatiei in care ma aflu si anume:
Socrul me a decedat recent. Avea un PFA pe numele sau cu ceva datorii consistenta catre stat(TVA,impozit poate si CAS). Nu detinea pe numele sau decat un autoturism(epava) inregistrata la taxe si impozite pe un apartament pe care il detin.
As dori sa stiu daca sunt obligat sa deschid succesiune pentru mostenirea sa(in acest caz o epava si foarte multe datorii pe care inteleg ca trebuiesc acceptate in cazul succesiuni). Eu inclin catre demersul unei renuntarii la mostenire autentificata la notar.
Intrucat in lipsa succesiunii nu pot face radierea autoturismului de la taxe si impozite care sunt posibilele probleme? Apartamentul este in prezent liber de sarcini si banuiesc ca as putea sa il vand/ipotechez sau orice alt demers legal intrucat nu este legat de datoriile fiscale ale defunctului pe auto corect?
Totodata as dori sa stiu daca datoriile la ANAF pe PFA-ul defunctului se prescriu sau ce se poate intampla in cazul renuntarii la mostenire din partea ambilor copii ai defunctului.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)
Radiere auto aghiniteicarmen aghiniteicarmen Buna ziua! Soacra mea are o problema cu radierea masinii,automobil trecut pe numele socrului meu,decedat acuma cativa ani,mostenirea nu este facuta deloc ... (vezi toată discuția)