avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru a activa ca si PFA iti trebuie cont bancar ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru a activa ca si PFA iti trebuie cont bancar separat?

Pentru a activa ca si PFA, iti trebuie cont bancar separat sau poate fi folosit contul bancar personal?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 16:32, 8 Ianuarie 2021
Se deschide cont bancar pe PFA.
Nu este logic sa fie necesar sa aveti doua conturi bancare doar pentru ca v-ati inregistrat ca si PFA. Eu nu am vazut nicaieri in legislatie o astfel de obligatie. PFA este un statut profesional. E ca si cum un avocat sau un contabil ar fi obligat sa aiba un cont bancar suplimentar ca si contabil sau avocat.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
LuchianSeb, utilizator
Suna bine ce ziceti, asta mi-as dori si eu, doresc sa ma inregistrez de la distanta si mi-ar fi mai usor sa folosesc contul care il am acum ca si persoana fizica.
Multumesc pentru raspuns, oare e cerinta obligatorie sau este recomandat sa am cont separat?

Iulian Manea a scris:

Se deschide cont bancar pe PFA.

Legea nu impune un cont special pentru PFA, dar din experienta mea de contabil consider ca este mai bine ca fiecare parte - individuala sau profesionala - sa fie separate.

Faceti asa cum credeti ca va avantajeaza.

Alte discuții în legătură

Cont bancar intreprindere individuala nixman nixman Salutare! De astazi sunt titularul unei intreprinderi individuale.Intrebare: Pot folosi un cont deschis la o banca pe numele meu acum 1 an? sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Conturi bancare cabinet de avocat ContSters33395 ContSters33395 Buna ziua, In ultima vreme au aparit ca ciupercile produse bancare adresate persoanelor fizice independente sub forma unor conturi bancare care sunt ... (vezi toată discuția)
Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)