avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cont Bancar Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cont Bancar Intreprindere Individuala

Salutare!
De astazi sunt titularul unei intreprinderi individuale.Intrebare: Pot folosi un cont deschis la o banca pe numele meu acum 1 an? sau trebuie neaparat sa ma duc la o banca si sa deschid un cont pe I.I. ?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 12:37, 11 Martie 2010
Se deschide un nou cont bancar aferent intreprinderi individuale
Dar pentru PFA, cu norma de venit,neplatitoare de TVA, e obligatoriu ca deschiderea contului bancar sa fie pe PFA, sau e suficient cel de persoana fizica.
Multumesc
Nu exista nicio prevedere legala care sa va oblige la deschiderea unui cont separat in numele II, PFA sau IF(...care mai si costa putin, pentru ca bancile va trateaza ca pe persoana juridica.)
Insa necesitatea acestor conturi, ia nastere din exigentele unor parteneri, furnizori, clienti...etc care la tranzactiile prin cont bancar, nu accepta ca plata/incasarea sa fie facut de altcineva decat titularul contului aferent datelor inscrise in factura, la rubricile furnizor /cumparator.
Si dvs puteti intampina probleme la inregistrarea in RJIP/contabilitate, daca achizitionati un bun, in folosul activitatii autorizate si daca platiti din contul personal si nu din cel al II, putatndu-se trage usor concluzia ca acel bun a fost achizitionat in scop personal
Asadar, optiunea deschiderii unui cont separat pe II, va apartine, functie si de potentialii parteneri, clienti, furnnizori...etc si exigentele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)