avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabandă țigări. Bună seara, sunt împreună cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabandă țigări. Bună seara, sunt împreună cu soțul meu arestati la domiciliu ...

Bună seara, sunt împreună cu soțul meu arestati la domiciliu de 4 luni și suntem acuzați pt contrabandă de tigari si aderare la un grup infractional organizat, avem interceptări telefonice care ne incrimineaza (500 file) într-un an de zile atât ne-au filat, eu cu soțul și unul dintre membrii care au constituit grupul(suntem 6 persoane), s.au găsit într-un autoturism care nu era pe numele nostru 120 Pachete de țigări, pe care pana la momentul acesta nu le-am recunoscut nici eu nici soțul, nu am dat nici o declarație la procuror, am achitat prejudiciul, și avovata ne recomanda sa mergem pe recunoaștere având în vedere ca și cel cu care vb la tel din grup a recunoscut faptele.Avem împreună 2 copii minori și ma interesează dacă se poate lua cu suspendare sau cu executare în cazul nostru nu mai avem antecedente penale (doar soțul are un dosar din 2018 care sa definitivat dându-i neinceperea urmăririi penale) Mulțumesc frumos pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:04, 8 Ianuarie 2021
Sunt șanse mai mari de a obține o soluție de condamnare cu suspendare în cazul recunoasterii acuzațiilor având în vedere ca limitele de pedeapsa se reduc cu 1/3.
Care este încadrarea juridica reținută în sarcina dvs.? Despre ce articol/e e vorba?
Oricum, dvs. veti beneficia deja de o reducere a limitelor de pedeapsa cu 1/3 având în vedere ca ati achitat prejudiciul.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
Duca Oana, Avocat
Avem încadrarea de la 5 la 15 ani, încă nu sa dat rechizitoriul, suntem cercetați sub aspectul de aderare la un grup infr. org. prev de art 367,alin.1,2 și 3Cp și contrabandă asimilata în forma continuata prev de art 270 alin 3 din legea nr 86/2006,cu aplicare art 35 alin 1 cp, raportata la art 274 din legea nr 86/2006, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1.
Angajati avocat ca sa vada cum va scapa de închisoare.
Asa.se face.
O sa va analizeze sansele in functie de dosar.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar se poate calcula și alt prejudiciu fata de cel pe care l-am platit(la țigările pe care le-au găsit) ma refer la cele din interceptări,cel cu care aveam interceptările a recunoscut ca erau pachete și eu le ceream și se ducea soțul sa le ia.
Se va stabili in functie de probe.
Este bine sa aveti avocat si pentru prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire grup infractional Costinel1 Costinel1 Un prieten de al meu a primit o citatie in care spune ca este acuzat de constituirea unui grup infractional, pentru contrabanda cu tigari. Nu a existat un ... (vezi toată discuția)
Contrabanda tigari taviflavi taviflavi Am fost implicat in contrabanda cu tigari { descinderile din 8 februarie 2011} .As vrea sa stiu cum mi-a calculat serviciul investigatii frauda prejudiciul la ... (vezi toată discuția)
Redozarea pedepsei sorinell1977 sorinell1977 Buna seara va rog daca puteti sa imi raspundeti sotul meu a fost condamnat anul trecut in iunie la 5 ani cu executare pt aderare la grup infractional ... (vezi toată discuția)