avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. In lipsa mentiunii cu privire la numele ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. In lipsa mentiunii cu privire la numele purtat dupa ...

Buna ziua. In lipsa mentiunii cu privire la numele purtat dupa casatoria incheiata cu un cetatean grec, sotia prezinta starii civile declaratia data la ambasada ca va reveni la numele purtat inainte de casatorie. Dupa cinci ani, la expirarea pasaportului, aceasta declara din nou la ambasada ca alege sa poarte numele sotului si cere starii civile sa faca noua mentiune in registrul in care s-a transcris casatoria si mentiunea de divort. Mentionez ca oficierea casatoriei s-a produs in Grecia, casatoria s-a transcris in Romania, sotul este cetatean grec, divortul s-a produs in Grecia si mentiunea divortului a fost operata pe actul transcris. Serviciul de Stare civila a respins cererea petentei pe motiv ca nu exista posibilitatea de retractare a mentiunilor din registrele de stare civila...singura posibilitate fiind solicitarea sotiei de preschimbare nume pe cale administrativa, cu acceptul cetateanului grec. Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere relativ la cele expuse. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Casatorie intre cetatean roman si cetatean american nascut in romania Capshuna Capshuna Bun gasit tuturor, iata situatia, eu cetatean american dar si roman (nascuta fiind in Ro) vreau sa ma casatoresc cu un barbat cetatean roman. Inteleg ca pe ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie efectuata in gibraltar luciancraiova luciancraiova Buna ziua, Cetatean roman casatorit cu cetatean mexican , in Gibraltar (apartine de UK), doresc sa inscriu casatoria in Romania, insa nu doresc la ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)