Buna seara! Daca cineva ma poate lamuri in speta de fata.Am lucrat in anii 90-97 ca asistent veterinar ,la incheierea contractului de munca am primit adeverinta pt pensionare cu grupa II (100% din timpul lucrat)in conditiile prevazute de pct 7 din scrisoarea nr 5527/22.05.1991. In 2019 primesc o alta adeverinta tot grupa II de munca dar procent 70% din timpul lucrat.Acest procent este motivat de ei cu scrisoarea nr 155/MB/31.03.1998 si conform nominalizarii facute in sedinta colegiului de conducere a DSV din data de 28.01.1994..Exista vreo explicatie a scaderii acelui protent de la 100% la 70% conform acelor acte la care fac ei referire? Daca initiez o procedura in instanta am sanse de reusita de a reveni la procentul de 100%?
Trebuie sa vedeti motivarea din sedinta colegiului de conducere a DSV. Incadrarea se face proportional cu timpul efectiv lucrat la loc de munca incadrat in grupa de munca. Posibil ca dvs., conform rapoartelor zilnice de lucru sa nu lucrat efectiv 100 % din timp la respectivele locuri de munca/ posturi de lucru.
Daca initiati actiune in instanta va trebui sa prezentati aceste rapoarte de lucru si orice alte documente care sa ateste timpul efectiv lucrat.
sa fiu sincer m-am gandit si eu sa cer procesul verbal al acelei sedinte de consiliu,insa mai este o neconcordanta ,acest consiliu s-a tinut in data de 28,01,1994, iar adeverinta emisa mie cu procent de 100% la data de 02.06.1997 ,la 3 ani dupa ce sa tinut acea sedinta in care ei spun ca au scazut procentul la 70%. Ori daca deja procentul era modificat in 1994 de ce s-a mai emis aceasta prima adeverinta in 1997? Au emis adeverinta apoi au revenit cu alta in 2019 dar cu procentul modificat. Nu cunosc aceste carari intortocheate ale legislatiei ,insa si asa ca profan si tot mi se pare ca sunt neconcordante in documente.