avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de ...

Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de primarie si as vrea sa intreb:

1. Daca pe suprafata totala teren suntem 2 proprietari iar celalalt deja a vandut partea lui de teren, trebuie sa fac un nou cadastru sau ma duc la primarie sa modifice in cartea funciara?
(terenul are numar cadastral pe suprafata totala, inainte de impartire, cadastrul fiind facut de primarie)

2. Pentru a il delimita cu stalpi, pe cine trebuie sa chem, un topograf sau pe cineva de la primarie?
Cel mai recent răspuns: danutza33 , utilizator 18:29, 12 Ianuarie 2021
chiar nimeni nu stie raspunsul?
1. Nu aveti treaba cu primaria. In momentul de fata detineti 50% dintr-un teren. Dar acest 50% unde este pe acel teren nu este delimitat in acte. Trebuie sa vorbiti cu un topograf autorizat si cu celalalt proprietar ca sa dezlipiti terenul in 2 noi terenuri. (iesire din indiviziune)

2. Pentru tarusarea terenului iar trebuie sa apelati la un topograf. Dar el va tarusa terenul total. Doar dupa ce terenul este dezlipit in 2 poate sa taruseze delimitarea.
Dar daca ruda mea a vandut deja cei 50% ai lui fara sa vorbeasca cu mine nu inseamna ca deja a rezolvat pe cont propriu si sunt 2 terenuri? Parca a mentionat cineva ca ar fi facut cadastru dar nu sunt sigur => in conditiile astea ce am de facut?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
danutza33, utilizator
Nu. Ea a vandut cota ei de proprietate. Adica a vandut 50% dintr-un teren intreg. Dar in acte nu este delimitat unde sunt acei 50% din total.
Nu inteleg cum poti sa vinzi 50% , cota parte din proprietate, fara sa faci cadastru pe acea bucata. Ma depaseste. Asta inseamna ca acum trebuie sa fac si sa platesc eu cadastru si pt ea?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
danutza33, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un casa cu teren 9788 m2 doamna care a vandut mi-a ... Se111 Se111 Am cumparat un casa cu teren 988m2 Doamna care a vandut mi-a aratat limita de proprietate cand am cumparat desi in continuare mai exista inca un teren al ... (vezi toată discuția)