avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sunt apicultor și în anul 2019, fără să îmi dau ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sunt apicultor și în anul 2019, fără să îmi dau seama am depășit plafonul de TVA.

Va salut. Am o problemă...dacă mă poate ajuta cineva. Sunt apicultor și în anul 2019, fără să îmi dau seama am depășit plafonul de TVA, dar nu m-am înregistrat la ANAF. Zilele trecute am primit o invitație telefonică de la cei de la ANAF (de la reședința de județ) și m-am gândit că nu e de bine. Așa a și fost. Mi-au zis că am depășit plafonul, mi-au luat toate actele și au zis că vor face un raport care va conține toate dările (TVA, penalizări, amenzi) pe care le datorez. Întrebarea mea: există vreo lege care să scuteasca agricultorul să treacă la firma plătitoare de TVA in cazul depășirii plafonului? Cunoașteți vreun agricultor care a fost in situația mea? Mulțumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 18:35, 8 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa vorbiți cu un contabil.
Ar fi bine sa achitați ca sa nu aveti si alte probleme de natura juridică.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data la care ati atins plafonul va calculeaza tva colectata, pe care trebuie sa o achitati, plus pemalizari si majorari de intraziere, pana la data achitarii. Asta in prima faza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva tranzactii imobiliare ion_laurentiu ion_laurentiu in 2008 am vandut 3 terenuri in valoare de 100.000 eur, 200.000 eur, respectiv 150.000 eur. in aceeasi perioada am si cumparat alte imobile. in prezent am ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva cristache paula cristache paula buna va rog mult sa imi raspundeti am depasit cota de neplatitor tva,din 2008 luna 7 si nu m-am trecut la platitor de tva si mi s-a zis ca am de platit la ... (vezi toată discuția)
Plata de impozit pe profit la ong lorella lorella Suntem ONG si incepand cu acest an avem si activitati economice, astfel ca la anul va trebui sa depunem 010 pentru inregistrarea cu impozit pe profit. M- am ... (vezi toată discuția)