avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire. Bună seara,am o poprire pe salariu de 50% ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire. Bună seara,am o poprire pe salariu de 50% încă din ...

Poprire.
Bună seara,am o poprire pe salariu de 50% încă din 2017,poprirea este de la ANAF.banca cu care lucrez ING are la dosar mai multe adeverințe din care reiese că angajatorul meu îmi retine lunar 50%din salariu până la acoperirea soldul. Toate bune.Am fost in îngrijire copil, moment în care nu am mai încasat salariu și automat nu s.a mai platit poprirea. Am inceput munca și la salariul din decembrie,ce l.am primit azi, angajatorul a reținut cota parte ptr ANAF 50 % ceea ce era și normal ,numai că și banca ING îmi oprește încă 50% din ce a rămas. Am vorbit cu ei-banca și spun că trebuie să aduc de la executor -anaf -o declarație prin care ei-anaf sunt de acord cu faptul că angajatorul îmi retine lunar aceea cota parte de 50% .După asta voi putea de la următorul salariu sa am contul deblocat și că cei 50% reținuți și de banca nu.mi vor mai fi înapoiați ptr că deja i.au atribuit către ANAF,chiar daca eu aduc dovezi că acești bani au avut deja poprirea aplicată! Pot sa fac ceva in acest sens? Practic pe acest salariu au fost reținuți 75 %.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:06, 8 Ianuarie 2021
Cheia rezolvării se află la ANAF. Nu cred că o să vă deblocheze contul curent, pentru că la bancă pot intra și alte venituri bănești pe care ANAF-ul le-ar putea reține 100%.

Creditorul ANAF poate trimite la bancă o notificare prin care să solicite ridicarea popririi pe diferența de salariu, dar nu și pe posibile alte venituri bănești.
Cardul va rămâne blocat, nu veți putea face plăți cu cardul și nici nu veți putea scoate bani de la ATM.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)