avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament sau construcție cu pod locuibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament sau construcție cu pod locuibil?

Buna ziua,

Va rog dacă puteți sa îmi lămuriti o situație.
Vrem sa cumpărăm o casa foarte mică pe parter care face parte dintr-o casa mai mare(tot parter) având un perete comun cu aceasta. In extrasul de carte funciară și in ultimul contract de vânzare cumpărare nu se menționează nimic despre podul de deasupra casei sau despre vreo cota indiviza pe acest pod. Tot ce scrie e ca e acoperită cu tabla.
Menționez ca in partea de pod de deasupra casei in cauza se intra din podul principal al casei vecine și ca aceasta casa pe care vrem sa o cumpărăm are și o bucata mică de teren și intrare separată.

Având in vedere toate acestea, credeți ca podul poate fi folosit și transformat in spațiu de locuit? In caz ca da, ce ar trebui făcut înainte de cumpărare pentru a clarifica legal acest lucru și a nu avea probleme ulterioare.
Menționez și ca in planul cadastral casa este trecută drept apartament, iar casa mare vecina nu este locuita și proprietarul nu poate fi contactat.

Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Vanzare pivnite + pod ContSters22096 ContSters22096 imobil cu 1 etaj. X este proprietar al parterului. Y detine proprietatea pentru etajul 1 al aceluiasi imobil (casa). atat X, cat si Y detin in proprietate ... (vezi toată discuția)
Este sau nu indiviziune fortata??? coman ioan coman ioan Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am cumparat de la stat un apartament intr-o casa veche de peste 200 de ani.Casa are parter (un magazin) si ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)