avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este sau nu indiviziune fortata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este sau nu indiviziune fortata???

Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am cumparat de la stat un apartament intr-o casa veche de peste 200 de ani.Casa are parter (un magazin) si etej(locuinta mea).ca orce casa are pivnita pod cosuri de fum etc.Dupa o perioada de timp in curte afost ridicat un imobil cu parter si 2 etaje. Si acesta cu pivnita, pod ,cosuri,etc. Pentru a permite accesul tuturor intre cladiri sa lasat o distanta de circa 2metri, accesul facindu-se printr-un gang la parterul casei vechi si distanta de 2 merti dintre case.Datorita noi constructii sa modificat si accesul la apartamentu meu acesta facndu-se printr-un antreu cu iesire la casa scari casei noi.Antreul nu are acoperis ci doar o invelitoare simpla de scindura si tabla si se afla intre parter si etajul 1 al casei noi deasupra celor 2 metri intre cladiri fiind practic singura legatura dintre ele.Acum aproblema mea e ca un vecin din casa construita ulterior are pretentii la podu casei vechi si as vrea sa stiu daca are drept sau nu deoare-ce fiecare casa are podul ei.Se poate vorbi de indiviziune fortata la doua poduri separate total?.Va multumesc :((:(
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:17, 9 Iulie 2011
in afara de faptul ca cele doua case sunt construite pe acelasi teren nu exista nicio legatura. nu este vorba de nicio indiviziune fortata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, este o casa cu etaj (familiara), cu pod si sarpanta ... nelaeleonora nelaeleonora Buna ziua, Este o casa cu etaj (familiara), cu pod si sarpanta cu invelitoare, construit parterul de bunici si etajul de parintii mei.Exista o pivnita ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare legea 112 ContSters50655 ContSters50655 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care va solicit suportul: in 1998 am cumparat, in baza legii 112, un apartament situat la etajul unei ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)