Buna seara am o intrebare. Am facut un imprumut de nevoi personale in octombrie 2008 iar din martie 2009 nu am mai reusit sa platesc rate le. In anul 2010 un unchi mi-a facut acte de vanzare-cumparare pe un teren de 630 mp trecanduse si unchiul ca uzufruct-viager . De când am incetat sa platesc ratele si pina in martie 2014 nu mi-a venite nimic. In martie 2014 mi-a venit hartia de executare silita. IN ANUL 2015 am cerut cartea funciara si este scris a si societatea kruk srl. Intrebarea mea este se poate la ora actuala sa se mai prescrie datoria tinid cont ca au trecut aproape 5 ani de la incetarea platilor ratelor si pana la venire instiintarii de executare silita sau pot sa imi ia terenul? De când mi-a venit instiintarea deci din 2014 si pana la ora actuala (2021) nu mi-a vandut inca nimic.
Va mulțumesc anticipat
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie studiat dosarul executional si vazut daca se poate invoca prescriptia sau perimarea dosarului executional. Perimarea intervine daca dosarul executional nu a mai fost lucrat si daca creditorul nu a mai staruit in executare.
De aici trebuie plecat si apoi vedeti ce alte demersuri trebuie facute.