avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara am o intrebare. Am facut un imprumut de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara am o intrebare. Am facut un imprumut de nevoi personale ...

Buna seara am o intrebare. Am facut un imprumut de nevoi personale in octombrie 2008 iar din martie 2009 nu am mai reusit sa platesc rate le. In anul 2010 un unchi mi-a facut acte de vanzare-cumparare pe un teren de 630 mp trecanduse si unchiul ca uzufruct-viager . De când am incetat sa platesc ratele si pina in martie 2014 nu mi-a venite nimic. In martie 2014 mi-a venit hartia de executare silita. IN ANUL 2015 am cerut cartea funciara si este scris a si societatea kruk srl. Intrebarea mea este se poate la ora actuala sa se mai prescrie datoria tinid cont ca au trecut aproape 5 ani de la incetarea platilor ratelor si pana la venire instiintarii de executare silita sau pot sa imi ia terenul? De când mi-a venit instiintarea deci din 2014 si pana la ora actuala (2021) nu mi-a vandut inca nimic.
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Cat80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:56, 11 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie studiat dosarul executional si vazut daca se poate invoca prescriptia sau perimarea dosarului executional. Perimarea intervine daca dosarul executional nu a mai fost lucrat si daca creditorul nu a mai staruit in executare.

De aici trebuie plecat si apoi vedeti ce alte demersuri trebuie facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cand "expira"? cristi888 cristi888 Buna ziua, numele meu este Cristi si as avea foarte mare nevoie de un raspuns/indrumare. In anul 2011 am obtinut de la Cetelem un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Credit bancar nerambursat - executare silita simona2014 simona2014 In anul 2008 am semnat un contract de credit cu banca Transilvania in valoare de 7500 euro. Din anul 2010 nu am mai platit ratele. Dupa doi ani au inceput sa ... (vezi toată discuția)