avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara am o nelămurire in legatura cu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara am o nelămurire in legatura cu urmatoarea situatie. ...

Buna seara am o nelămurire in legatura cu urmatoarea situatie.
Se discuta de 3 frati : 2 sunt morti si 1 ramas in viata care are 2 copii.Unu dintre frati decedat are si el 2 copii si sotia care traieste ,iar celalt frate decedat are 1 copil .Acuma intreabarea in cazul unei succesiuni dupa parintii decedati alor celor 3 frati este ca nu vor sa il recunoasca pe unul dintre nepoti desi a fost citat la notariat pt a participa la succesiune avand dreptul la 33%.Ceilalti nepoti vor sa il dea in judecata ca un nepot nu ar avea dreptul la mostenire dar succesiunea nu a fost făcută, in cazul unui proces fiul unuia dintre frati decedati ar avea castig de cauza ?si care este procedura de recunoastere a dreptului de mostenitor avand in vedere ca nepotul a fost citat la notar dar ceilalti nu vor sa il recunoască. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:13, 12 Ianuarie 2021
Buna ziua,
In primul rand, in caz de divergente intre mostenitori, calitatea de mostenitor si dezbaterea succesiunii pot fi realizate numai prin instanta. In ceea ce priveste vocatia succesorala a nepotului la mostenirea bunicilor, acesta poate veni la mostenire prin reprezentare in situatia in care tatal nepotului-fiu al defunctilor-ar fi decedat anterior parintilor sai sau in situatia in care a decedat ulterior bunicilor, trebuie sa fie dezbatuta succesiunea dupa tata de catre nepot cu prioritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)