avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, am o intrebare, eu cu sotul meu suntem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, am o intrebare, eu cu sotul meu suntem despariti ...

Bună seara, am o intrebare, eu cu sotul meu suntem despariti de 10 ani, acesta a renuntat la copii si nu a platit niciodată pensia alimentara, pe langa asta este alcoolic, noi nu am facut partajul, si locuim impreuna, el de foarte multe ori este dat afara de la locul de munca, cum este si acum si de 3 luni de zile nu aduce bani in casa. Eu platesc tot ce tine de utilitati, mâncare si restul, iar el bea încontinuu si nu are bani sa isi plateasca nimic, face si scandal. Pot avea dreptul de a nu l mai primi in casa si sa schimb cheia de la usa? Va rog frumos aștept un raspuns! El este alcoolic si a fost internat de cateva ori la dezalcolizare.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 23:14, 10 Ianuarie 2021
Pentru pensia alimentara puteati sa îl executați silit puteati sa-i faceți plângere penală etc.Daca va amenința va terorizează fizic ,psihic puteti cere ordin de protecție,formulati plangere penală etc.Totusi accesul in casa nu puteti sa îl interziceti neavand partajul făcut si fiind si el coproprietar pe imobil.In 10 ani strangeati bani pt 3 procese de partaj dar se pare ca nu reușiți să ieșiți din această situație ingrată...
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane dependente de alcool - cum sa-i tinem departe de noi? Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 25 de ani. Parintii mei au divortat in 2009 (eu si fratele meu eram deja majori), dar nu au facut partajul. In prezent locuim cu totii (eu, ... (vezi toată discuția)
On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face? Vallly Vallly Buna ziua, suntem intr-o perioada disperata... locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa concubin alcoolic ooaannaa ooaannaa Locuiesc de aprox 7 ani cu un barbat alcoolic- este dipsoman: o saptamana e treaz, urmeaza 2 saptamani in care bea continuu zi si noapte, apoi iar 1 sapt ... (vezi toată discuția)