avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Persoane dependente de alcool - cum sa-i tinem departe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Persoane dependente de alcool - cum sa-i tinem departe de noi?

Buna ziua! Am 25 de ani. Parintii mei au divortat in 2009 (eu si fratele meu eram deja majori), dar nu au facut partajul. In prezent locuim cu totii (eu, fratele, meu si parintii) in aceeasi casa (casa parinteasca; fiecare are camera proprie; doar baia si bucataria sunt la comun). Problema cea mai grava este ca tatal meu e dependent de alcool (asa a fost toata viata lui, din tinerete pana in prezent; de aceea, mama a divortat de el), bea tot timpul si face scandal, ne ameninta mereu ca ne da pe toti afara din casa, ca ne omoara si, efectiv, ne tine intr-un stres continuu. Pe masura ce inainteaza in varsta, bea din ce in ce mai mult si are probleme psihice. De muncit nu vrea sa munceasca. Banii de somaj ii da pe bautura. Eventual, ne cere noua bani, prin amenintare. Eu, personal, am ajuns sa sufar de insomnie, sa am stari de anxietate, atacuri de panica din cauza stresului provocat de tatal meu. Mama mea a facut tot timpul plangeri la politie, bineinteles nu s-a rezolvat nimic. Atat timp cat tatal meu plateste amenda, totul e in regula, d.p.d.v. legal. Exista vreo posibilitate sa-l dam afara din casa; sau sa-i punem vreo interdictie, astfel incat sa nu se mai apropie de noi si sa nu ne mai ameninte; sau sa-l obligam sa se inscrie la o clinica de dezalcoolizare? Efectiv, nu mai putem trai asa! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:40, 12 Februarie 2015
Buna ziua! La fiecare cearta provocata de tatal dvs. chemati organele de politie, ulterior depuneti plangere penala. De asemenea formulati o actiune in instanta pentru obtinerea unui ordin de protectie.
Dvs va puteți muta cu chirie, iar mama poate cere partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)
Tata vitreg andreea carmen andreea carmen buna seara ma numesc Carmen am 23 de ani, se de 8 ani de zile am un tata vitreg, in ultimul timp a inceput sa faca scandal sa o ameninte pe mama ca o omoara, ... (vezi toată discuția)