avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla Cetatenie Sunt Cetatean American si as dori sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla Cetatenie Sunt Cetatean American si as dori sa stau in ...

Dubla Cetatenie
Sunt Cetatean American si as dori sa stau in Romania un an de zile.
Ca sa ies si sa intru in Statele Unite trebuie sa folosesc pasaportiul american.
Pot sa folosesc pasaportul romanesc la intrarea in UE si la iesirea din Romania iar dupa un an sa folosesc pasaportul american la intoarcerea in SUA?
Am si pasaport si CI valabile de Romania dar nu mi-am schimbat statutul in CRDS.
Am citit ca poti sa folosesti pasaportul romanesc la intrarea in EU si sa declar ca sunt cetatean roman cu dubla cetatenie. Problema e ca la intoarcere, s-ar putea sa nu ma lasa sa intru prin vama catre USA cu pasaportul romanesc, chiar si prezentand pe cel de SUA.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Seby44, utilizator
Cel mai recent răspuns: Viorel Iordache , Alte profesii 09:36, 11 Ianuarie 2021
la intrarea si iesirea in/din Romania folositi romanesc, iar la intrarea/ iesirea in/din SUA folositi american

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)