avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie + divort UK, transcriere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie + divort UK, transcriere in Romania

Buna ziua,

Referitor la o casatorie si un divort, ambele efectuate in UK in 2009 respectiv 2011, rog respectuos sa ma ajutati cu niste clarificari referitoare la inscrierea mentiunilor pe certificatul de nastere in Romania. Mentionez ca nici casatoria nu s-a transcris in RO, iar numele sotilor au ramas neschimbate.

Este obligatorie prezentarea certificatelor de casatorie / divort emise in UK, cu apostila de la Haga ? Sau e suficienta traducere+legalizare.

Tinand cont si de Brexit, afecteaza in vreun fel acest lucru sau genereaza alte proceduri extra?

Ce alte documente mai trebuiesc prezentate?

Va multumesc anticipat pentru ajutor, succes si sanatate.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Brx21, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)