avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca ...

Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca terenul pe care se afla constructia l-au cumparat amandoi in timpul casatoriei si valoarea constructiei este 800 000 lei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:02, 11 Ianuarie 2021
Taxa notarială depinde de estimarea valorii construcţiei pe care le au notarii. Ca să înţelegeţi : eu am vândut un apartament care era evaluat de expertul imobiliar la 25000 euro, evaluare pe care am dus-o la notar.Ei, el avea un tabel cu valori la care se calculează taxa notarială, în care apartamentul cu suprafaţa şi categoria de folosinţă în care se ăncadra apartamentul era de 56000 euro, valoare la care mi-a calculat taxa.
onorariul pt autentificare cu tva si taxa de ocpi le plateste cumparatorul, dvs platiti doar impozit pe tranzactie pt ca pretul depaseste 450 mii si se calculeaza la valoarea vanzarii, pretul la care vindeti prin contract.
Cu cat vindeti ?
daca ati vinde cu 800 mii, veti plati cu titlu de impozit 10500 lei.
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
(800000-450000)x3%=10500
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare panzarumitica panzarumitica Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere in urma unei donatii. Intentionez sa instrainez prin vanzare acest imobil si m-ar interesa, care ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare teren agricol sohan sohan Am gasit un articol pe un site despre acest subiect la care mi ati trimis un raspuns si ptr care,va multumesc. Il redau mai jos : \"La transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)