avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am o intrebare, care este termenul maxim ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am o intrebare, care este termenul maxim cat se poate ...

Buna ziua! Am o intrebare, care este termenul maxim cat se poate prelungii un arest preventiv? Penal
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:30, 11 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de Procedură Penală

art.236Admiterea propunerii de prelungire a arestării preventive în cursul urmăririi penale
(1) Judecătorul de drepturi și libertăți, dacă apreciază că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, admite propunerea procurorului și dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului, prin încheiere motivată.
(2) Prelungirea arestării preventive a inculpatului se poate dispune pentru o durată de cel mult 30 de zile.
(3) Judecătorul de drepturi și libertăți poate acorda în cursul urmăririi penale și alte prelungiri, fiecare neputând depăși 30 de zile. Dispozițiile alin. (1) se aplică în mod corespunzător.
(4) Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile.

art.239 Durata maximă a arestării preventive a inculpatului în cursul judecății în primă instanță
(1) În cursul judecății în primă instanță, durata totală a arestării preventive a inculpatului nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de jumătatea maximului special prevăzut de lege pentru infracțiunea care face obiectul sesizării instanței de judecată. În toate cazurile, durata arestării preventive în primă instanță nu poate depăși 5 ani.

(2) Termenele prevăzute la alin. (1) curg de la data sesizării instanței de judecată, în cazul în care inculpatul se află în stare de arest preventiv, și, respectiv, de la data punerii în executare a măsurii, când față de acesta s-a dispus arestarea preventivă în procedura de cameră preliminară sau în cursul judecății sau în lipsă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de la caz la caz.
Doar avocatul.de caz poate face o estimare mai clara întrucât trebuie cunoscute piesele dosarului si depinde foarte mult si de pledoaria avocatului.
La ce bani se plătesc acum la avocati pe asa ceva foarte multi inculpați nu prea au sanse sa iasă din arestul preventiv prea curând.
Avocatii fac pledoaria si in functie de cat sunt plătiți iar cei care nu accepta o plata refuza cazul.

De regula, procurorii evita sa se depășească cele 180 de zile de arest preventiv in faza de urmărire penala.

Așadar, daca va aflati in faza de urmărire penală veti fi trimis în judecată.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata arestului preventiv negru daniel negru daniel Buna , a-si avea si eu o intrebare care este durata pentru care poate fi cineva retinut in arest preventiv cu cat se poate prelungi arestu preventiv si daca se ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la arestul la domiciliu cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca institutia arestului la domiciliu mai este la ora actuala reglementata in noul cod de procedura penala?! Am inteles din dezbaterile ... (vezi toată discuția)
Proces înșelăciune! arest preventiv Lazzar2121 Lazzar2121 Buna ziua! Soț ul meu, este Arestat preventiv de pe data de 16 Noiembrie pana pe 16 Decembrie! Sunt puțin confuza și nelămurita și as dorii niște ... (vezi toată discuția)