avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara am avut permisul suspendat... 90 de zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara am avut permisul suspendat... 90 de zile în timpul ...

Bună seara am avut permisul suspendat... 90 de zile în timpul asta am fost prins la volan.. Este la prima abatere îmi spune cine va la ce pedeapsa... Sa ma aștept... Se anulează permisul?
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 10:48, 12 Ianuarie 2021
Dacă veți fi condamnat, da, se anulează.

335 Cod penal
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Duca Oana, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la avocat ca sa va apere corespunzător.
Cu avocat bun ati avea șanse sa scăpați de condamnarea penala.
Și în cazul asta exista șanse de recuperarea permisului?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Și în cazul asta exista șanse de recuperarea permisului?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă nu veți fi condamnat, nu se anulează.
Oricum, pe durata procesului aveți dovada fără drept de circulație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis violyd violyd buna ziua va rog sa-mi spuneti daca dupa ce esti prins cu permisul suspendat ti se mareste pedeasa cu suspendarea (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)