avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna Seara! Am fost citat de catre Agentia Nationala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna Seara! Am fost citat de catre Agentia Nationala Antidrog ...

Buna Seara!

Am fost citat de catre Agentia Nationala Antidrog sa ma prezinta la un test psihologic, social si medical in urma unei perchezitii in care am fost gasit cu 5 grame de marijuana.

Intrebarea mea este, de ce nu am fost chemat la DIICOT mai intai si am primit citatie direct de la A.N.A, stiind ca evaluarea medicala/psihologica se faca abea dupa ce procurorul a vorbit cu inculpatul.

Daca testele de la A.N.A vor iesii ca fiind negative cat si ca suspectul nu are nici-o problema in legatura cu psihicul sau integrarea sociala, se va continua cu DIICOT (intalnirea cu procurorul ce se ocupa de caz) sau acest dosar va lua sfarsit fara a mai fi nevoie de vizita la DIICOT nefiind necesara nici prezenta mea in calitate de suspect in fata procurorului atunci cand am fost citat de catre A.N.A sa ma duc direct la evaluare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o regula.
In ultima vreme asa se practică.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dosarul penal isi urmeaza cursul.
Buna ziua,

Suspectul va fi citat, pentru a da o declaratie.

Este dezirabil sa accepte sa fie consiliat de catre reprezentantii AGENTIEI NATIONALE ANTIDROG.

Cauza penala va fi solutionata, posibil cu o solutie de renuntare la urmarire penala, ori de aplicare a unei amenzi penale.

In mod constant, interesati-va de parcursul dosarului.

Depuneti inscrisuri in circumstantiere, reprezentate de contractele de munca incheiate, evaluari psihologice, actele de stare civila, orice inscrisuri care atesta ca va puteti integra in societate, in comunicate.

Solutia cea mai favorabila este cea a renuntarii la urmarire penala, eventual cu obligatia de a fi prestata o activitate neremunerata in folosul comunitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum marijuana abc1221efg abc1221efg Buna seara! Acum 2 zile am iesit din bloc, iar la coltul strazii era o masina de politie stationata. Am continuat sa ma duc in acea directie, iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am 18 ani si am fost prins in bucuresti cu doua plicuri ... Ghostemane Ghostemane Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri de marijuana (n-am oferit nimanui vreun motiv sa ma controleze, doar s-a intamplat sa ma ... (vezi toată discuția)