avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Am aflat recent că am apărut într-o carte. Mai ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Am aflat recent că am apărut într-o carte. Mai precis, într-o ...

Am aflat recent că am apărut într-o carte. Mai precis, într-o poză veche de 30 de ani, care a fost reprodusă într-o carte apărută în 2017. Nu-mi amintesc cine a făcut poza, nici măcar că s-a făcut. Poza este foarte decentă, realizată într-un context cultural, alături de alte 3 persoane, printre care și autorul cărții. Problema este că editura nu mi-a cerut acordul pentru publicare, iar eu nu doresc ca imaginea mea (numele meu nu e precizat) să fie publicată, și în niciun caz asociată cu o persoană pe care o consider - astăzi - compromisă moral. Ce e de făcut? Ce fel de avocat trebuie să caut?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:53, 28 Ianuarie 2021
Buna ziua,

Puteti formula o actiune in instanta prin care sa solicitati eliminarea pozei din cuprinsul cărții si daune morale aferente prejudiciului de imagine.

Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca autorul nu v-a identificat explicit, editura nu avea cum sa va ceara acordul. daca mergeti in instanta, identitatea dvs va fi dezvaluita si legatura cu autorul compromis publicata. e decizia dvs. procesele civile sunt publice
Nu inteleg. Putem publica poze câte vrem, atâta timp cât nu scriem numele sub poza? Eu credeam că e invers: nu public nimic, dacă n-am acord scris.
putem face orice pana cand ne opreste cineva. cam asta e esenta capitalusmului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la exprimare online Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! In mediul online pot publica recenzii negative ale unor carti? Folosind un limbaj decent, desigur? As putea fi intr-un fel trasa la raspundere de ... (vezi toată discuția)