avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara ,as dori sa aflu daca vaduva veteranului de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara ,as dori sa aflu daca vaduva veteranului de razboi ...

Buna seara ,as dori sa aflu daca vaduva veteranului de razboi care a fost si invalid de razboi,daca dupa decesul acestuia vaduva acestuia are drept si de pensia de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: Jurcsak Anna Maria , utilizator 11:25, 13 Ianuarie 2021
Vaduva de razboi care are dreptul la pensia I.O.V.R. in conditiile legii primeste, pe langa aceasta pensie, si pensia de asigurari sociale;

Sotul supravietuitor al veteranului de razboi, care nu s-a recasatorit, beneficiaza de jumatate din indemnizatia de veteran de razboi si din renta lunara precum si de jumatate din numarul calatoriilor gratuite la care avea ori trebuia sa aiba dreptul, potrivit legii, sotul decedat.

Vaduvele de veterani de razboi care nu s-au recasatorit beneficiaza de 100% din indemnizatia de veteran de razboi, daca sotii acestora inaintea decesului nu au fost decorati cu ordine sau medalii de razboi ori cu Medalia „Crucea comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial 1941-1945”.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)
Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Vaduva de razboi Coman_Cornel Coman_Cornel Buna ziua, Intrebarea mea este cat este pensia de vaduva de razboi (sotie nerecasatorita, a carui sot a murit impuscat in razboi)? Acum cativa ani s-a ... (vezi toată discuția)